Profesionistii din domeniul sanatatii o spun si o repeta mereu- este primordial sa bei o anumita cantitate de apa zilnic, deoarece apa este esentiala pentru buna functionare a organismului.

Conform studiilor, ar trebui sa se consume intre 1,5 si 2 litri de apa pe zi, iar atunci cand cantitatea pe care o consumi nu este suficienta, corpul gaseste anumite semne sa iti aminteasca asta.

Setea. In mod evident, un semn al lipsei de hidratare este setea. Dar atunci cand resimtim setea este deja mult prea tarziu pentru a recupera nivelul de hidratare. Bea deci cat mai multa apa de-a lungul intregii zile pentru a nu resimti setea.

Dureri de cap. Daca nu bei destula apa, ai mai multe sanse sa suferi din cauza durerilor de cap. Din cauza dezhidratarii, apa, prezenta in principal, in celulele organismului nu mai poate sa circule pana la creier. Iar schimburile nu mai sunt facute asa cum trebuie iar creierul isi pierde din elasticitate si apar durerile de cap din cauza asta.

Urina in nuante inchise. Urina nu are aceeasi culoare ca de obicei? Acest lucru poate sa arate ca esti dezhidratata. Cu cat urina este mai inchisa, cu atat lipsa de apa este mai importanta.

Vertij. Vertijul poate sa fie si el un semn ca nu bei destul apa. Lipsa de apa va duce la o scadere a volemiei, adica a volumului global de sange din organism. Din aceasta cauza, anumite teritorii nu mai sunt atat de bine irigate, de unde si posibiliattea de a simti un vertij.

Dificultati de concentrare. O lipsa de concentrare se poate explica in mai multe feluri, unul dintre ele fiind dezhidratarea. Deoarece apa continuta in creier foloseste mai ales schimburilor celulare iar atunci cand nu bem destul conexiunile nu se fac atat de bine. De unde si dificultatile in concentrare si uneori chiar o iritiabilitate crescuta.

Constipatia. Comnstipatia poate sa fie cauzata de o alimentatie slaba in fibre sau din cauza anumitor patologii precum hipotiroidia, dar poate sa fie cauzata si de lipsa de apa. Dezhidratarea poate sa favorizeze constipatia deoarece apa poate modifica consistenta fecalelor care devin mai usor de eliminat.

Gura uscata si o senzatie de piele care strange. Lipsa hidratarii poate sa aiba un impact direct si asupra dermei si a epidermei. Astfel ca bariera pielii nu mai are cum sa functioneze corect si pe piele ajung microbi si alergeni care duc la iritatii. Iar pielea nu este singura victima a dezhidratarii, mucoasa gurii poate sa sufere si ea din aceasta cauza.

Crampele. O buna hidratare vor aparea crampele, mai ales daca practici o activitate sportiva.

Oboseala. Fara o buna hidratare, organismul va obosi mult mai repede. Deci oboseala poate sa fie si ea un semn al faptului ca nu bei destula apa. Deci gandeste-te la asta data viitoare cand simti ca iti lipseste vitalitatea.

Insolatia. Corpul se poate regla din cauza caldurii pana la un anumit punct. Dar atunci cand ii lipseste apa si nu reuseste sa elimine caldura prin transpiratie se va afla in hipertermie.

Un comentariu la „10 semne că nu bei destulă apă

  1. Am o veste importanta sa-ti spun si sincer imi pare rau pentru fmovies tine sa iti dau o asemenea veste dar nu am ce sa fac, trebuie sa iti spun. Veste este urmatoarea: Esti extrem de prost. Iar cand zic extrem, o spun ca pe o atenuare nu ca pe un superlativ. Stiu e paradoxal, dar in cazul tau functioneaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Această aplicație Android îți permite să instalezi programe Windows pe Chrome OS

Dum apr. 18 , 2021
Daca vrei sa folosesti un software pe ChromeOS, aceasta aplicatie iti va facilita viata. Imagineaza-ti cum ar fi sa poti folosi acest software de gestiune, […]