Daca vrei sa folosesti un software pe ChromeOS, aceasta aplicatie iti va facilita viata. Imagineaza-ti cum ar fi sa poti folosi acest software de gestiune, care nu este disponibil dincolo de universul Microsoft sau programe profesionale precum Photoshop.

Suntem constienti de faptul ca exista alternative gratuite, web, open source si/sau multiplatforma pentru majoritatea programelor pe care utilizatorii le folosesc zi de zi. Cu toate acestea, pentru unele programe nu este cazul. Aici intervine CrossOver de la CodeWeavers.

Aplicatia este compatibila cu toate Chromebooks cu Intel CPU 2 GB ROM, 200 MB spatiu liber si un acces gratuit la Google Play Store.

Cum functioneaza CrossOver?
Aplicatia Android CrossOver foloseste compatibilitatea Chrome OS cu o parte a codului Linux. Chrome OS este bazat pe acest nucleu ceea ce ii permite lui CrossOver sa implementeze un nivel de compatibilitate Windows/Linux ce poarta numele de Wine.

In loc sa simuleze logica interna a Windows intocmai unei masini virtuale sau unui emulator, acesta din urma traduce API Windows in POSIX in timp real, eliminand astfel lipsa de performanta si de memoria a altor metode si ii permite utilizatorului sa integreze in mod adecvat aplicatiile Windows in aparat.

Instalarea CrossOver pe Chrome OS
Inainte de a putea incepe sa folosesti acest software Windows pe Chromebook, trebuie, in mod evident, sa instalezi CrossOver. Este extrem de simplu, este de ajuns sa accesezi magazinul Google Play Store direct de pe aparat si sa instalezi aplicatia dedicata.

Instalarea unui program cunoscut
Evident, nu vei fi singur in configurarea aplicatiei si instalarea bibliotecilor sau resurselor necesare functionarii programului pe care vrei sa il folosesti. CrossOver contine in arhiva sa peste 13000 de nume si configuratiile acestora. Pentru a verifica daca programul pe care vrei sa il instalezi se afla in lista de aplicatii cunoscute, incepe simplu prin a tasta numele acestuia in bara de cautare afisata de CrossOver. Un meniu iti va arata cateva sugestii, da click pe nume in dreapta pentru a incepe. Aplicatia iti va cere sa selectezi din memoria interna a Chromebook fisierul de instalare Windows (in general cu extensia .exe) a programului. Aceasta va configura in egala masura automat un mediu virtual adaptat functionarii si te va ghida pentru a instala tot ce este necesar functionarii sale. Pentru unele prorgrame CrossOver stie deja automat unde sa gaseasca si sa descarce fisierul de instalare pentru tine.

Nu iti ramane decat sa urmezi procedura de instalare clasica in acelasi fel ca si pe un PC Windows. Odata instalarea terminata vei gasi o noua icoana prin intermediul careia poti lansa programul.

Instalarea unui program necunoscut
Daca programul pe care incerci sa il instalezi nu figureaza in lista programelor compatibile vei vedea un buton Install Unlisted Application in meniul care se deruleaza in fata ta. Da click pentru a demara instalarea. Ti se va cere apoi sa introduci numele corect al programului si sa selectezi fisierul de instalare necesar in memoria Chromebook. Asistentul Windows obisnuit se va afisa pentru instalarea programului ales.

Un comentariu la „Această aplicație Android îți permite să instalezi programe Windows pe Chrome OS

  1. Cu faptul ca tie nu iti place filmul, nu am nicio problema, e vorba de gustul tau si a altora, dar cand deja ai trecut la stadiul de critic, si incepi sa spui 123moviesfree ca tu nu intelegi scopul filmului, ca n-are nici un rost, ca e o pierdere de timp, deja e o problema. Scopul filmului in primul rand l-au vazut cei care l-au facut, si au avut ideea de a-l face, este un film extrem de simplu de inteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

7 alimente care sunt pline de surprize

Dum apr. 18 , 2021
In fiecare zi, mancam alimentele noastre preferate. Fie ca vorbim despre produse in conserva, fie ca vorbim despre produse proaspete, pe care le gatim mai […]