„Call me by your name” a debutat in Romania pe 9 februarie 2018 si, datorita compelxitatii sale, se incadreaza cu succes in trei categorii, fiind atat drama, cat si romantic si family. Cu o durata de 130 de minute a reusit cu succes sa isi tina spectatorii pe scaune. Inca de la momentul lansarii, acest film a reusit sa adune un numar mare de vizualizari pe site-urile de streaming online.

Regizorul Luca Guadagnino prezinta intr-un mod cat mai romantat povestea unui adolescent care vrea sa isi petreaca vacanta in nordul Italiei, dar este perturbat de vizita unui nou cercetator din echipa tatalui sau. Filmul devine aproape psihologic si actiunea este canalizata pe sentimente, mai mult decat pe actiuni.

Distributia acestui film nu exceleaza la capitolul nume mari, insa actorii sunt alesi perfect. Armie Hammer, Michael Stuhlbarg si Amira Casar isi interpreteaza foarte bine personajele pastrandu-le autentice si naturale, un element foarte important in genul acesta de filme.

„Call me by your name” este cu siguranta in topul filmelor 123movies.org romantice din acest an. Este nominalizat pentru patru Oscaruri, inclusiv pentru titlurile de „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor” si „Cel mai bun film care are scenariul adaptat”. Aceasta productie cinematografica aduce pe ecrane un sentiment care prezentat la o asemenea intensitate nici macar nu este posibil azi.

Actiunea incepe in anul 1983. Familia Perlman isi petrece zilele toride intr-o vila aflata in nordul Ialiei. Tatal este profesor de arheologie si isi asteapta un nou stagiar care sa il ajute timp de sase saptamani la urmatorul studiu. Elio, mezinul familiei, este cel mai putin entuziasmat de venirea lui Oliver. Il numeste „uzurpator” pe Oliver pentru ca este nevoit sa ii cedeze camera, insa acest intrus sigur pe el si foarte aratos ii capteaza rapid atentia tanarului de 17 ani.

Romancierul care a scris povestea de baza a filmului, Andre Aciman, noteaza faptul ca perioada in care se desfasoara actiunea ii da un aer de elegie. Intreaga actiune se bazeaza pe factorul atemporal foarte important pentru conturarea personajului.

O foarte mare parte din poveste prezinta ezitarile dintre Oliver si Elio, inainte ca relatia lor sa devina una fizica. Accentul este pus pe nerabdare si pe asteptare, un element caracteristic al filmelor lui Duadagnino. Totul se prezinta ca si un joc de-a soarecele si pisica, cei doi fiind atrasi unul de celalalt, insa dominati de nesiguranta si suspiciuni. Bineinteles ca au emotii si pentru ca se afla intr-un mediu in care nu sunt acceptate astfel de relatii.

Pelicula reuseste sa stimuleze foarte bine simturile pentru ca nu se grabeste spre finish. Regizorul intarzie in mod intentionat ritmul pentru a permite publicului sa asimileze experienta personajelor.

Pentru cei care vor sa vada „Call me by your name” este important sa se conecteze la intreaga actiune, sa fie gata sa simta, pentru ca tot ceea ce transmite filmul este o experienta de neuitat. Numarul de premii mare pentru un film romantic si toate criticile pozitive il recomanda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Promite doar atunci când e ceva sigur

lun oct. 18 , 2021
De mic m-am obișnuit să fac tot ce-mi stă în putință ca oamenii din jurul meu să se simtă bine, indiferent dacă mie îmi era […]