Cu greu poate surprinde cineva in cuvinte frumusetea orasului Nisa, situat in zona de sud-est a Frantei pe coasta Marii Mediterane si la poalele Muntilor Alpi Maritimi.

Orasul este recunoscut in intreaga lume pentru frumusetea locului, pentru cultura si educatia de aici, dar si pentru plajele cu apa limpede si nisip fin. Turistii insa nu stiu exact la ce sa se astepte atunci cand viziteaza Nisa, principalul punct de reper fiind acela ca este o statiune balneara importanta, capitala Coastei de Azur.

Nisa nu inseamna insa numai plaja cu nisip fin, apa azurie sau restaurante cu pretentii, ci si alte obiective demne de luat in calcul.

Se poate vorbi de locuri perfecte pentru a petrece o dimineata si pentru a viziona un rasarit superb, precum colina denumita Colline du Chateau, locul unde ar trebui sa existe un castel, insa este doar cea mai buna locatie pentru a obtine o priveliste exceptionala a Nisei.

Totodata, turistii care se incumeta sa ia Nisa la pas se pot bucura de strazile mici si intortocheate din orasul vechi, situate intr-un soi de labirint printre casele colorate in culori vii la exterior.

Nisa este renumita si pentru piata de flori, fructe si legume, Cours Saleya, unde simturile turistilor sunt bombardate de culori, mirosuri si gusturi desavarsite.

Plajele din Nisa sunt extraordinare. In zona sunt kilometri intregi de plaje, atat publice, cat si private, pentru care se plateste sau nu accesul, se va plati sezlongul, umbrela si prosoapele pentru ca in final, turistii sa se bucure de apa calda si foarte limpede!

De asemenea, turistii pot face o oprire pe terase pentru a savura un pahar de vin rose rece, pentru a bea o cafea calda sau un frappe sau pur si simplu pentru a-si reincarca bateriile.

In materie de cultura, Nisa este un oras al muzeelor, de la Muzeul de Arta Contemporana pana la Matisse sau Muzeul Marc Chagall, care detin lucrarile artistilor cu acelasi nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *