Nu peste mult timp, sarbatoarea minunata a Craciunului este cea care ne va ilumina casele dar si stradutele, spre marea noastra bucurie. Decoratiuni, brazi, delicatese, dar si piete sau traguri de Craciun, isi vor face si ele aparitia.

Daca vrei sa iesi putin din tipare si sa vizitezi in acest an cele mai frumoase targuri de Craciun, din Europa, iata unde trebuie sa ajungi.

Striezelmarkt, Dresda, Germania. Este vrba despre cel mai vechi Targ de Craciun din Europa. Prima sa mentionare dateaza din anul 1434! Vei putea degusta aici celebra prajitura din drojdie traditionala, Stollen, care este preparata pentru toata lumea- numai putin de 3500 de kilograme. In centru, troneza o splendida piramida de Craciun unde se organizeaza concursuri de cantat.

Weihnachtsmarkt, Florenta, Italia. Chiar daca este situat la Floremta,acest targ de Craciun este inspirat direct de targurile de Craciun de pe Rhin oferind deci o veritabila experienta germana, pe baza de covrigei, de vin cald si bere bavareza.

Targurile de Craciun de la Praga, Cehia. Targurile de la Praga sunt multiple. Doua targuri principale se afla in piata din centrul vechi si piata Venceslas, in timp ce alte doua targuri mai mici se afla in piata Havel si piata Republicii. Daca nu stii ce sa alegi, nu intra in panica. Sunt foarte aproape unele de altele.

Vei gasi aici numeroase specialitati locale in cabanute de lemn, dar si bijuterii, jucarii sau ceramica. Imagineaza-ti un targ de Craciun in jurul celor mai frumoase cladiri istorice ale celui mai romatic oras !

Targurile de Craciun din Viena, Austria. De la jumatatea lunii noiembrie si pana la Craciun, pietele principale de aici se transforma in cele mai incantatoare locuri. Vei descoperi aici cele mai incantatoare arome ale patiseriilor tipic austriece si bauturi calde, in piata primariei, unde vei gasi 140 de cabanute si un patinoar.

Targul de Craciun de la Nuremberg, Germania. Germania detine cu siguranta reteta secreta pentru un Craciun reusit. Un superb targ de Craciun este inaugurat cu mare pompa inca din prima zi de vineri de Advent in centrul vechi al orasului Nuremberg. Atmosfera de aici este una foarte speciala in acest oras medieval fermecator cu foarte multe sradute pietonale decorate foarte frumos pentru aceasta ocazie.

Targul de Craciun de la Bruxelles, Belgia. Un targ care a stiut cum sa se impuna drept cel mai frumos din Europa. In centrul orasului vei putea descoperi peste 200 de cabanute de lemn, transformand acest loc intr-un veritabil satuc gigant. Atmosfera devine foarte feerica datorita jocului de sunete si de lumini.

Göteborg, Suedia. Un targ de Craciun insolit care se desfasoara intr-un parc de distractii, foarte impresionant cu 5 milioane de ghirlande si cu siguranta si cel mai distractiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Grand Army pe Netflix: despre ce se vorbește în acest serial dramatic inspirat din fapte reale?

mar mai 11 , 2021
In urma cu cateva saptamani aparea teaserul oficial al serialului Grand Army, noul teen-drama difuzat de Netflix. Lansat pe data de 16 octombrie, serialul a […]