La un an dupa o tragedie, un grup de fete hotarasc sa se reuneasca si sa porneasca intr-o aventura de neuitat explorand o pestera ascunsa in munti.

Filmul pune in scena tot felul de trairi extreme ale celor 6 tinere care se aventureaza in pestera periculoasa din momentul in care un cutremur in interior blocheaza calea de acces.

Cele sase prietene cu spirit aventurier nu fac cunoscut nimanui faptul ca vor explora o pestera despre care nu se stie prea multe, astfel este inexistenta o tentativa de salvare din exterior.

Cadrul psihologic apare atunci cand fetele se separa pentru a gasi o iesire cat mai rapid deoarece lipsa oxigenului si faptul ca pierd harta, le pune psihicul la incercare.

Cutremurul din pestera nu este nici pe departe cel mai terifiant lucru care se intampla in catacombe. Prezenta unor creaturi ciudate, fara simtul vederii dezvoltat cu piele neteda si urechi mari, isi fac simtita prezenta si ameninta siguranta celor sase exploratoare.

Creaturile monstruoase se dovedesc a fi un real peircol si incep sa le vaneze pe fete una cate una, ghidandu-se dupa auz.

Filmul 123 Movies atinge o latura sensibila in momentul in care prin prisma adrenalinei in exces, Juno, cea cu initiativa de a veni in acea pestera, o ucide din greseala pe prietena ei Beth. Pusa pe seama presiunii si socului, fapta o afecteaza pe moment insa isi continua drumul spre gasirea unei modalitati de iesire.

Sarah, o alta fata din grup o gaseste pe Beth dandu-si aproape ultima suflare dar nu inainte de a-i povesti despre cum a sfarsit. Situatia se complica deoarece intervine lipsa de incredere in grup si astfel incep tensiuni personale pe langa cele care existau deja in pestera.

Finalul filmului le gaseste in viata dar inca in pestera pe Sarah si Juno, ele fiind de fapt protagonistele. Sarah simte nevoia sa-si razbune prietena, astfel o raneste in picior pe Juno si fuge  spre gasirea unei iesiri pe care o banuie.

Filmul se termina ciudat, cu un vis al fetei in care pare ca gaseste iesirea din pestera. Nu este cel mai terifiant horror pe care l-am vazut si cu siguranta nici finalul nu m-a impresionat pentru ca lasa lejer ideea de continuare, dar merita urmarit. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Cum să alegi pătuțul perfect

vin oct. 8 , 2021
În cazul în care nu aţi aflat încă eu voi deveni unchi peste câteva luni iar una dintre întrebările pe care le-am primit de la […]