Aplicatia de mesagerie instant integreaza o functionalitate care ne permite sa trimitem si sa primim mesaje direct de pe computer.

Jonglatul intre laptop si smartphone pentru a raspunde mesajelor primite pe WhatsApp te poate face sa pierzi timp pretios. Daca utilizatorii experimentati cunosc fara indoiala deja aceasta functionalitate, putine sunt persoanele care stiu ca este posibil sa foloseasca mesageria instant de pe computer. Asta deoarece WhatsApp dispune de o versiune web inaugurata in 2015 care ofera posibilitatea conectarii contului de WhatsApp la computer, direct de pe browserul web. Iata tot ce trebuie sa stii pentru a profita de aceasta functionalitate si sa trimiti mesaje pe WhattsApp direct de pe PC.

Acceseaza WhatsApp Web. De pe computer, lanseaza browserul web obisnuit si acceseaza WhatsApp Web. Versiunea web a serviciului afiseaza instructiuni precum si un QR Code care va servi drept ajutor pentru a asocia contul de WhatsApp a smartphone-ului cu browserul web.

Scaneaza QR Code. Pentru a conecta contul de WhatsApp pe un PC deschide aplicatia pe smartphone, mergi la Setari si intra in meniul WhatsApp Web/Desktop. Aparatul foto al smartphone-ului se va declansa si trebuie sa il pozitionezi in fata codului QR afisat pe ecranul computerului, pe versiunea web a WhatsApp. WhatApp este configurat prin default pentru ca aceasta sesiune sa ramana activa pe computer pana cand decizi sa te deconectezi. Daca nu iti doresti sa o pastrezi activa, atunci trebuie sa debifezi aceasta optiune inainte de a scana codul.

Odata contul de WhatsApp conectat si pe web, asigura-te de faptul ca smartphone-ul va ramane conectat la Internet. WhatsApp se conecteaza la acesta pentru a sincroniza mesajele primite.

Activeaza notificarile pe computer
Pentru a fi sigur de faptul ca nu ratezi sosirea unui mesaj nou pe WhatsApp da click pe bifa albastra pentru a fi avertizat atunci cand primesti mesaje si apoi da click pe Activeaza notificarile pe Desktop. Valideaza apoi autorizarea notificarilor pentru ca browserul web sa fie in masura sa afiseze notificarile de la WhatsApp pe computer.

Deconectarea sesiunii
Daca vrei sa deconectezi sesiunea de WhatsApp pe desktop deschide aplicatia pe smartphone si intra la Setari/WhatsApp Web/Desktop. Apasa pe deconectarea tuturor aparatelor si valideaza delogarea sesiunii apasand pe butonul dedicat in acest sens.

Interfata si facilitati
WhatsApp pentru PC ofera aproape toate functiile de baza ale serviciului prin intermediul unei interfete simple, similare celei cu care esti deja obisnuit. Contactele si chat-urile sunt afisate intr-o coloana plasata in partea stanga a ferestrei, iar restul spatiului este ocupat de chat-ul propriu-zis. In afara de text, WhatsApp pentru PC permite trimiterea mesajelor audio inregistrate si a diverselor fisiere catre contacte.

Cei de la WhatsApp au integrat in proaspat lansata aplicatie de PC si posibilitatea de criptare a mesajelor, functie disponibila pe telefoane de ceva vreme. In cazul in care prietenii devin mult prea vorbareti, exista si clasica functie „Mute”, care opreste notificarile pentru anumite conversatii.

Lipsesc insa pentru moment o serie de functii importante, precum apelurile audio, dar si unele optiuni de personalizare, precum schimbarea imaginii sau a culorii folosite pentru fundalul ferestrelor de chat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Cum să primești mai rapid actualizările Android pe Huawei și Honor

Dum apr. 18 , 2021
Este cat se poate de frustrant sa citesti ca smartphone-ul tau beneficiaza de un update sau orice alt tip de ameliorare de software insa atunci […]