În cazul în care nu aţi aflat încă eu voi deveni unchi peste câteva luni iar una dintre întrebările pe care le-am primit de la viitorii părinţi au fost cum să aleagă un pătuţ perfect pentru cel mic, dat fiind faptul că, la fel ca orice alt copil mic, va fi nevoie ca şi el să aibă momentele lui de singurătate şi intimitate în care să se odihnească şi să le mai dea şi părinţilor puţin timp liber.

Aşadar, ţinând cont că am mai avut astfel de experienţe am alcătuit o scurtă listă cu câteva criterii după care ar trebuii alese pătuţurile nichiduţă ideale pentru copilul vostru.

Mărime – este esenţial ca pătuţul să fie suficient de mare pentru a îi permite copilaşului să se mişte lejer în acesta şi chiar să se joace uneori. Aveţi grijă însă ca şi spaţiul din casă sau apartament să vă permită să amplasaţi un pătuţ spaţios.

Calitate – naşterea unui copil este probabil cel mai important eveniment din viaţa unui cuplu aşadar copilul trebuie să aibă parte de tot ceea ce este mai bun. Ţineţi cont de calitatea pătuţului, aceasta trebuie să fie una ridicată.

Model – pe piaţă există mai multe modele de păţuţuri pentru copii. Studiaţi cu atenţie diferenţele dintre modele şi hotărâţi-vă la acela care pare să îndeplinească cel mai bine standardele şi criteriile voastre.

Firmă – aici depinde de preferinţele pe care le au fiecare părinţi. Unii pun accent pe firma producătoare, alţii doar pe cum se prezintă produsul, fără să conteze cine l-a produs. Recomandat însă este ca firma să fie una cu renume în calitatea produselor.

Culoare – în cazul în care nu știați, chiar dacă un copil atunci când e mic pare că e ”în lumea lui” și nu are nicio treabă cu ceea ce se întâmplă în jur, nu înțelege și nu îi pasă de nimic aflați că nu e așa. O culoare care nu-i place copilului sigur îi va creea o stare de disconfort și cel mai probabil veți avea surprize neplăcute din cauza plânsetului său.

Siguranta – chiar dacă acest criteriu este printre ultimele de pe listă este probabil și cel mai important dintre acestea. Trebuie să fiți foarte atenți atunci când alegeți un cărucior la siguranța pe care o conferă acesta copilului. Pentru a asigura siguranța trebuie să luati în calcul următoarele lucruri: înălțimea de la suprafața unde stă copilul până unde se termină barele din jurul său, lățimea pătuțului și nu în ultimul rând spațiul dintre barele patului în cazul în care acesta este unul din acele tipurile cu bare laterale. Dacă ultima distanță despre care am vorbit nu este corespunzătoare există, din nefericire, posibilitatea ca acesta se accidenteze sau să își blocheze unul din membre în spațiul respectiv.

În cazul în care aţi întâmpinat probleme în alegerea unui pătuţ ideal dar încă mai aveţi timp pentru a face o achiziţie bună atunci cel mai indicat ar fi să vă ghidaţi după sfaturile pe care le-am enumerat şi exemplificat în lista de mai sus pentru a reusi sa faceti alegerea perfecta pentru copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Începe chiar de azi să gândești pozitiv

joi oct. 14 , 2021
Am început acum nu foarte mult timp să lucrez puțin la modul meu de a gândi fiindcă începusem să-mi dau seama că unele lucruri nu […]