Activeaza functii experimentale ale Google Chrome pe Android pentru a decupla capacitatile browser-ului web. Fie ca este vorba despre versiunea desktop, fie versiunea mobila de Chrome, browserul de la Google integreaza un anumit numar de functii ascunse pe care este posibil sa le activezi extrem de simplu si usor.

Raspunzand la numele de flags, aceste functii experimentale ii permit lui Google sa testeze noutatile care ajung cateodata sa fie integrate in Chrome insa care pot fi in egala masura suprimate fara nicio forma de proces dupa o actualizare a browserului. Accesul la aceste functii ascunse se face mereu in acelasi fel. In bara de adresa a navigatorului acceseaza chrome://flags si valideaza dand click pe Enter.

Afiseaza un mod de citire. Citirea continutului unui articol mai lung pe ecranul unui smartphone poate deveni rapid obositor. Pentru un confort sporit de lectura, Google Chrome afiseaza pe unele pagini posibilitatea de a folosi modul de lectura dedicat care se ocupa de reformatarea articolului intr-o punere in pagina mai putin incarcata. Este posibil sa fortezi Google Chrome sa iti propuna aceasta optiune, oricare ar fi site-ul consultat sau accesat. Din pagina de pornire a flags-urilor, cauta Reader mode triggering si treci valoarea Defaultin All Articles. Reporneste browserul dand click pe Relaunch Now.

Reintoarce-te apoi pe pagina unui articol. Iti va aparea optiunea de activare a modului de lectura simplificat. Un pop-up se va deschide cu versiunea articolului formatata, curatata de toate elementele care ar putea perturba lecturarea.

Activeaza Dark Mode
Inca de la versiunea 74, Chrome pe Android vine cu un Dark Mode care nu este disponibil prin default. Pentru a profita de Dark Mode pe Chrome trebuie, intai si intai, sa activezi din meniul dedicat in setari Android Chrome UI dark mode. Meniul Dark mode apare atunci in Setarile browser-ului si iti permite sa profiti de Dark mode in interfata Chrome.

Afiseaza bara de navigare in partea de jos a ecranului
Odata cu cresterea marimii ecranelor, mainile mai mici intampina dificultati in a naviga confortabil. In ceea ce priveste Chrome, bara de adresa si toate butoanele de navigare sunt asezate prin default in partea de sus. Activand flag-ul Chrome duet, butoanele de navigare ale Chrome ar trebui sa fie deplasate in partea de jos a ecranului.

Utilizeaza gesturile pentru a merge la pagina precedenta/urmatoare
Revenirea la pagina precedenta sau trecerea la pagina urmatoare pe Chrome nu se poate face in mod nativ decat cu ajutorul unor functii dedicate in acest sens. Insa Chrome integreaza un alt mod de navigare care ne permite sa trecem la pagina urmatoare sau sa revenim la pagina precedenta doar prin glisarea degetului pe ecran. Pentru asta, cauta Overscroll history navigation in campul de cautare a paginii dedicate flags-urilor si activeaza aceasta functionalitate trecand prin setari la Default si la Enabled. Reporneste Chrome apasand pe Relaunch Now. Acum poti face testul – navigheaza pe mai multe pagini si gliseaza cu degetul spre dreapta pentru a te reintoarce pe pagina precedenta si spre stanga pentru a trece la pagina urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Huawei P20 Pro vs. Samsung Galaxy S9+

Dum apr. 18 , 2021
Huawei P20 Pro si Samsung Galaxy S9+ au deja o vechime de un an insa figureaza inca printre cele mai bune smartphone-uri de pe piata. […]