In urma cu cateva saptamani aparea teaserul oficial al serialului Grand Army, noul teen-drama difuzat de Netflix. Lansat pe data de 16 octombrie, serialul a ajuns deja in top 10. Despre ce este vorba? Serialul urmareste viata de zi cu zi a cinci elevi de liceu new-yorkezi care lupta zi de zi pentru supravietuire in fata teribilelor obstacole ale vietii. La jumatatea drumului intre serialul 13 Reasons Why si Euphoria, Grand Army pune in discutie unele subiecte grave si contemporane precum rasismul, cultura violului, hartuirea scolara, homofobia si inegalitatile sociale. Un serial care impresioneaza prin realism si autenticitate. Katie Capiello, creatoarea serialului s-a inspirat din povesti adevarate.

Serial Grand Army este o adaptare a propriei sale piese de teatru intitulate: Slut: The Play, creat in 2013 in timp ce era profesoara de arta dramatica. Aceasta din urma spune povestea lui Joey, in varsta de 16 ani, victima slut-shaming-ului dupa ce a fost agresata sexual de trei amici in timpul unei seri. O opera direct inspirata dintr-o poveste adevarata traita de cateva din fostele sale eleve, care li s-a confesat.

Pentru serialul Grand Army, Katie Capiello, ajutata de Beau Willimon (House of Card) au decis sa amplifice putin intriga adaugand patru personaje care graviteaza in jurul eroinei. Este rezultatul unor ani in sir in care a ascultat problemele tinerilor care nu stiu ce sa faca sa isi finanteze studiile si sa isi rezolve problemele sentimentale si existentiale.

Acestea sunt lucrurile care te asteapta inca din primul episod al serialului Grand Army. Realismul exarcebat dorit de scenarista si de producatoare te va impresiona cu siguranta inca din primele secunde. Imposibil sa nu fii interesat si tu in egala masura de povestile care se deruleaza in fata ochilor tai sau sa simti o furie profunda in fata nedreptatilor traite de protagoniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

5 seriale pe care trebuie să le vezi în vacanțe sau concediu

mar mai 11 , 2021
In perioada vacantelor sau a concediilor, ar trebui sa profitati din plin pentru a urmari impreuna cu cei apropiati cele mai frumoase seriale. Mai ales […]