Huawei P20 Pro vs. Samsung Galaxy S9+

Huawei P20 Pro si Samsung Galaxy S9+ au deja o vechime de un an insa figureaza inca printre cele mai bune smartphone-uri de pe piata. Cele doua aparate au multe de oferit insa se adreseaza unui public diferit. La un an de la lansare, este timpul sa facem un comparativ al celor doua telefoane.

Design si ecran. Designul este, bineinteles, o chestiune de gusturi personale si fiecare din aceste doua smartphone-uri este disponibil in culorile pe care concurentul nu le propune. P20 Pro spre exemplu propune culori precum Twilight sau albastru inchis ceea ce il face sa se diferentieze de concurenta. Smartphone-ul chinez propune astfel un design mai indraznet decat cel al lui Samsung Galaxy S9+. Acesta din urma este simplu si elegant dar si extrem de familiar deoarece reia in mare masura designul lui S8.

Samsung beneficiaza de un avantaj in ceea ce priveste software-ul. In termeni de software, Huawei P20 a fost actualizat mai devreme – era echipat cu un Android 8.1.0 Oreo inca de la lansare. Samsung a fost putin in intarziere in aceasta privinta. Insa, acum, ambele aparate dispun de Android Pie. Dar, actualitatea recenta si interdictiile emise de Trump ii pot ingrijora pe multi utilizatori. P20 Pro va continua sa primeasca actualizarile lunare de securitate insa problema principala este aceea daca va mai beneficia sau nu de actualizarile majore Android. Samsung Galaxy S9 si Huawei P20 Pro se pot folosi ambele asemeni unui computer atunci cand sunt conectate la un ecran prin intermediul accesoriilor potrivite – cablu HDMI pentru Huawei si dock specific pentru Samsung (care ofera o interfata mai bogata).

Un razboi al preturilor. Huawei P20 Pro este acum disponibil la pretul de 600 de euro. Ramane de vazut daca va mai fi cumparat deoarece nu se stie daca va beneficia de noua versiune Android Q. Samsung Galaxy S9+ costa putin peste 500 de euro ceea ce il face un aparat putin mai ieftin decat Huawei P20 Pro.

Poze. Principala diferenta intre cele doua aparate consta in aparatul foto principal. Samsung a optat pentru telefonul sau pentru un zoom optic x2, asemeni lui Galaxy Note 8 iar Huawei s-a asociat cu Leica pentru a dezvolta un aparat foto triplu cu un zoom x5 pentru poze de 40 MP.

Huawei atrage privirile insa Samsung iese invingator din aceasta batalie. Principala problema este ca te poti insela usor atunci cand alegi unul din aceste doua telefoane. Asta deoarece ambele aparate sunt rapide, excelente si fac poze superbe. Insa, daca ar fi sa alegem un invingator din aceasta batalie acela ar fi Samsung Galaxy S9+. Pe de o parte, este un telefon mai ieftin decat Huawei P20 Pro, pe de alta parte, viitorul constructorului Huawei este destul de incert pentru moment. Este vorba despre o serie de actualizari majore ale Android de care Huawei se poate sa nu mai beneficieze de acum inainte. Samsung Galaxy S9+ va beneficia fara indoiala de Android Q in cel mai scurt timp in timp ce in cazul lui Huawei acest lucru nu este sigur. De aceea, la momentul actual Samsung este cea mai buna alegere.

Acest articol a fost publicat în Postări. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *