De mic m-am obișnuit să fac tot ce-mi stă în putință ca oamenii din jurul meu să se simtă bine, indiferent dacă mie îmi era destul de rău în momentele alea. Oricât de rău m-aș fii simțit, îmi dădeam toată silința ca să-i fac pe cei de pe lângă mine să fie mai ok, deci îi ajutam cu tot ce-mi stătea mie în putință.

Din cauza asta de multe ori eram nevoit să promit destul de multe treburi dar pe care conștientizam ulterior că nu le pot rezolva. Când era vorba de lucruri banale nu era mare belea, treaba e că am făcut promisiuni cu lucruri destul de importante iar atunci când dintr-un motiv sau altul nu mă puteam ține de promisiune nu îi era foarte bine persoanei respective și nici mie fiindcă mă simțeam foarte vinovat. În stilul ăsta am reușit să încurc, fără să vreau, treburile multor oameni care depindeau de promisiunea mea sau, mai exact, de ceea ce le promisesem.

Până la urmă am reușit să conștientizez că nu e ok să mai fac promisiuni deșarte și, chiar dacă nimic nu prea mai e în totalitate sigur în ziua de azi și în orice moment există posibilitatea să se întâmple un oarecare lucru menit să-ți dea planurile peste cap chiar în momentul ăla, încerc pe cât posibil să promit ceva doar atunci când am eu impresia că e sigur, cât de cât. De exemplu, dacă o persoană are nevoie de un lucru pe care numai eu i-l pot da dar nici eu nu-l am, nu-i promit că i-l dau până când nu fac și eu rost de el.

Cam așa funcționează treburile la mine acum. Vă recomand și vouă să nu le promiteți oamenilor din jurul vostru lucruri (mai ales dacă e ceva important) decât atunci când sunteți măcar 50% siguri că o să vă puteți ține de promisiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

The Night House: Rebecca Hall în fața morții

vin oct. 22 , 2021
In The Night House, Rebecca Hall este nevoita sa faca fata mortii sotului sau, confruntandu-se totodata cu o prezenta stranie si incercand sa discearna realitatea […]