Fara indoiala, telefoanele inteligente ocupa in momentul de fata un loc privilegiat in viata noastra de zi cu zi. Datorita numeroaselor retele sociale existente in ziua de azi ne este mult mai usor sa pastram contactul cu apropiatii nostri si nu numai. Conform unui sondaj, telefonul mobil este extrem de prezent in viata a peste 61% din cupluri. Chiar daca un smartphone ne permite sa tinem legatura cu apropiatii poate sa devina rapid o sursa de dispute si de neintelegeri in sanul cuplului si chiar sa ii indeparteze pe cei doi indragostiti unul de altul.
Atunci ce este smartphone-ul – prietenul sau dusmanul cuplului?

Smartphone-ul, un aliat al cuplului?
Principala functie a unui telefon mobil este aceea de a mentine contactul permanent cu anturajul. Conform unei anchete, 94% din utilizatorii de smartphone au afirmat faptul ca isi folosesc telefonul pentru a trimite mesaje persoanei iubite, pentru a-i declara iubirea, pentru a-i face unele complimente.

Pe scurt, este folosit in unele cazuri pentru a mai condimenta putin relatia. In acest sens, se poate dovedi extrem de util. Este in egala masura indispensabil in cazul unei relatii la distanta.

Smartphone-ul, dusmanul cuplului?
Exista cazuri in care smartphone-ul si iubirea nu fac casa buna. Atunci cand acesta devine pur si simplu o extensie a mainilor noastre, atunci acesta se transforma intr-o veritabil amenintare pentru cuplu. Suntem atat de dependenti de telefonul mobil incat uitam complet de partenerul de viata. Dependenta de telefon se dovedeste a fi un lucru care duce la destramarea relatiei de cuplu. Intre apelurile neincetate de la mama, de la prieteni, de la sef, jocurile online, retelele sociale, stabilitatea cuplului are de suferit. Smartphone-ul devine sursa de crize si neintelegeri, amplifica neincrederea si atata gelozia. In numeroase cupluri telefonul mobil este asemeni unei bombe cu ceas. Devine un obiect protejat si securizat de detinator deoarece o manipulare nepotrivita ar putea provoca un al treilea razboi mondial.

Trebuie sau nu sa il excludem din viata de cuplu?
Chiar daca are unele avantaje asupra relatiei de cuplu, excluderea sa vine doar cu beneficii pentru ambii parteneri. Trebuie ca cei doi parteneri sa invete sa il foloseasca cu moderatie. Telefonul mobil trebuie sa apropie persoanele nu sa le indeparteze. Deoarece telefonul mobil este din ce in ce mai prezent in viata noastra ar trebui sa facem in asa fel incat acesta sa fie folosit cu moderatie.

Exista timp pentru toate. Timp pentru partenerul de viata, aceasta trebuie sa fie prioritatea noastra numarul 1. Manipularea telefonului in timpul cinei sau in timp ce te afli cu partenerul de viata este un lucru cam nerespectuos si nepotrivit. Vorbitul cu alte persoane, raspunderea la apelurile telefonice…unde mai este atunci intimitatea? Deplasarea cu telefonul peste tot dupa noi este un obicei la care trebuie sa renuntam pentru relatia noastra de cuplu.

In momentul in care unul din partenerii de viata simte nevoia sa isi verifice in mod constant telefonul se intrerupe interactiunea dintre parteneri, un smartphone nu face decat sa il distraga pe unul din parteneri iar celalalt nu are cum sa se simta bine in acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Xiaomi Mi 9 - cel mai bun raport calitate/preț al momentului

Dum apr. 18 , 2021
Plusuri : ecran, peformante, pret. Minusuri : interfata, senzor foto. Xiaomi Mi 9 ofera un excelent raport calitate/pret, cel mai bun al momentului. Europa reprezinta […]