In urma unui incident misterios ce a avut loc in spatiu, misiunea lui Constantin capata o turnura dramatica: nava sa spatiala se prabuseste si acolitul sau moare in circumstante misterioase. Insa, ce este si mai straniu, Constantin pare sa nu isi mai aminteasca nimic. Este dus intr-un centru militar ultra-confidential pentru a urma o serie de teste pentru face lumina in acest caz, sa afle ce s-a intamplat cu adevarat in timpul misiunii sale. Tatiana, un psiholog de renume, se intereseaza indeaproape de acest caz si incepe sa realizeze un lucru negandit: Constantin nu a revenit de unul singur, ceva zace in el. Sa fie vorba despre o creatura? Insa, ceva ii pune si viata lui Constantin in pericol de moarte…

Pentru primul sau lung-metraj, Egor Abramenko da dovada de o pricepere de neegalat. Sputnik-ul sau beneficiaza de toate ingredientele necesare pentru a fi pe placul spectatorului. Egor Abramenko se inspira in mod clar din filmele de la Hollywood. Un amestec de Alien (1979) si alte filme cu extraterestri, Sputnik este o calatorie de aproape doua ore. Realizatorul ne scufunda in URSS-ul anilor ’80, rece si misterios, ceea ce inseamna ca ne putem astepta la orice.

Atmosfera razboiului rece este foarte bine retranscrisa, la fel ca modul in care aceasta tara functiona in acea perioada, cu amenintari mai mult sau mai putin voalate, divergente intre diferite servicii si felul in care este gestionat personalul. Creatura este cu adevarat bine realizata. Si, efectele speciale sunt de cea mai buna calitate. Punerea in scena este foarte buna. Exist un ritm interesant de-a lungul intregii povesti, alternand pasaje intime cu secvente impresionante si numeroase revelatii.

Interpretarea actorilor este si ea una de exceptie. Oksana Akinshina este formidabila in rolul femeii de stiinte talentate cu idei moderne. Pyotr Fyorodov este autentic in rolul sau de cosmonaut dedicate patriei, capabil de orice sa o serveasca. Exista diferente, insa acestea nu face decat sa aduca un farmec suplimentar filmului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

The Woman In The Window- următorul thriller terifiant Netflix

mie aug. 18 , 2021
Amy Adams, actrita din “Sharpe Objects” este vedeta noului thriller Netflix care te va tine in suspans, cu nervii intinis la maximum si te va […]