Pentru primul sau film, Romain Quirot ne scufunda intr-o lume post-pocaliptica in timp ce o Luna Rosie provoaca eradicarea speciei umane. Un om, Paul W.R, este singura persoana capabila sa salveze lumea. Pe hartie, The Last Journey of Paul W.R arata foarte bine insa pe marele ecran lucrurile stau complet diferit.

Scenariul este cea mai mare problema a filmului. Nu reuseste sa “decoleze” (in ciuda rachetei lui Paul) si se transforma intr-un road movie care vorbeste despre peripetiile a doua personaje principale. Acolo unde universul acestui film ar fi putut fi stralucit, The Last Journey of Paul W.R esueaza, nu reuseste sa creeze un veritbil mesaj poetic si umanist.

Nu va vom minti, The Last Journey of Paul W.R este un film lenes. Cu toate acestea, are un atu de neegalat. Din punct de vedere vizual, are idei, dincolo de faptul ca la un moment dat ni se pare ca realizatorul nu a facut decat sa dea copy-paste la scenariul filmului Mad Max.

Realizatorul are idei si gaseste o modalitate inteligenta de a oferi un corp universului sau. Intr-un viitor apropiat, o misterioasa luna rosie este explotata pentru energia sa.

In timp ce isi schimba brusc traiectoria si se indreapta spre Pamant, Paul W.R, singurul astronaut capabil sa o distruga si sa salveze lumea, refuza sa indeplineasca aceasta misiune si dispare fara urma. Urmarit fara incetare, Paul se va intalni cu Elma, o adolescenta cu temperament exploziv care il va insoti in aceasta fuga.

Acest film apocalitic cyber punk ar fi putut fi o excelenta surpriza in aceasta perioada in care salile de cinema incep sa se deschida cam peste tot. Chiar daca trailerul este unul ingrijit, The Last Journey of Paul W.R este un amestec de science fiction care nu reuseste sa se ridice la inaltimea asteptarilor sale.

A inceput sa fie difuzat la cinema din 19 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Coborâre întunecată - super film din 2005

Dum oct. 3 , 2021
La un an dupa o tragedie, un grup de fete hotarasc sa se reuneasca si sa porneasca intr-o aventura de neuitat explorand o pestera ascunsa […]