In The Night House, Rebecca Hall este nevoita sa faca fata mortii sotului sau, confruntandu-se totodata cu o prezenta stranie si incercand sa discearna realitatea de fictiune.

O melodrama horror
The Night House incepe atunci cand Rebecca isi pierde sotul. O prietena o insoteste pana in fata portii, incearca sa isi arate sprijinul, inainte de a o lasa sa intre cu o farfurie de mancare – care va fi imediat aruncata de Beth. In mijlocul noptii, zgomotele o trezesc, un apel telefonic de la sotul sau. Pentru Beth este cam dificil sa distinga realitatea de fictiune. Insa, se pare ca in casa sa si-a facut aparitia o prezenta stranie…

Cineastul David Bruckner se concentreaza asupra lui Beth in stilul unei melodrame in jurul doliului, inainte de a scoate la iveala un adevar deranjant cu privire la sotul sau. Cine sunt toate acele femei fotografiate pe telefonul sau si care seamana izbitor cu sotia sa? Era pur si simplu infidel sau mai monstruos decat Beth si-ar fi putut imagina?

De la thriller la fantastic
The Night House nu este departe de a aluneca srpre grotesc. Insa, David Bruckner reuseste sa evite grotescul datorita unei puneri in scena foarte bine gestionate care reuseste sa mentina o tensiune constanta. Realizatorul se joaca cu umbrele si cu formele, face sa apara siluete ici si colo.

Chiar daca nu da dovada de mare originalitate, The Night House este un film www4.watchseries.ninja bun, eficient. Regasim tematici deja vazute in jurul mortii si doliului. Aflam de altfel ca Beth s-a confruntat deja cu moartea. Inima sa s-a oprit timp de cateva minute in urma unui accident de masina pe vremea cand era tanara. Insa, pentru ea, nu exista nicio lumina la capatul tunelului. O viziune extrem de pesimista care nu face decat sa confere o viziune si mai sumbra filmului.

Rebecca Hall este extrem de potrivita pentru acest film. Nu este un rol mare, niciun film excelent insa o opera asumata care reuseste sa se plieze pe cele mai modeste nevoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Antrenează-ți creierul cu jocuri video

Dum oct. 24 , 2021
Navigam plictisit pe internet zilele trecute când, dintr-o dată, am ajuns în partea mai întunecată a acestuia, și-anume pe un forum de discuții între mămici. […]